CJ Holm

C J Holm er en familieejet handelsvirksomhed, der beskæftiger sig med salg af materialer, værktøj eller løsninger til byggebranchen, erhvervs- og industrivirksomheder samt private hjem.

Becchetti Bal dørgreb anbefales af Bo Bedre

Messing er en metallegering, der fremkommer ved en blanding af kobber og zink (18-40 %) og eventuelt med et mindre indhold af andre metaller (f.eks. tin, bly eller aluminium). Blandingsforholdet mellem kobber og zink kan variere alt efter hvilken farve, hårdhed, modstandsdygtighed overfor kemisk påvirkning, smeltepunkt mm. man ønsker.
Selvom det ikke er et ædelmetal som guld og sølv, så har messing været brugt og værdsat  i årtusinder for sin smukke og varme lød, robusthed og holdbarhed. Ægte messing blev således brugt af romerne til fremstilling af mønter så tidlig som 20 f.Kr. Senere tiders behov for messing til fremstilling af navigationsinstrumenter som f.eks. kompasser, kvadranter og sekstanter, satte gang i handelen med messingprodukter og snart blev messing anvendt til at producere mange forskellige slags ting som f.eks. klokker, urdele, lysestager, musikinstrumenter, knapper, skruer osv. Massiv messing kan altid poleres til sin oprindelige skønhed, omend en eventuel gammel lak, der er påført for en ekstra beskyttelse af messingoverfladen mod korrosion og anløbning, skal fjernes først.
Som et alternativ til massiv messing kan jern overtrækkes et ydre lag af messing ved hjælp af en elektrolytisk overfladebehandling med henblik på f.eks. at hæmme korrision, forbedre slidstyrken og for at tjene et dekorativt formål. Formessinget jern beskyttes som regel med en lakering, men eftersom  der er tale om en meget tynd overflade vil den med tiden slides væk.
Becchetti Bal, der i Danmark repræsenteres af C J Holm, har fremstillet beslag og dørgreb i messing i over 125 år. Standardmaterialet er poleret messing, men  fabrikken er i stand til at levere helt op til 22 forskellige overfladebehandlinger lige fra poleret og lakeret messing, forgyldt messing til rustfrit stål. En stor del af sortimentet har et antikt og klassisk design med en fornem udsmykning af fine stilistiske detaljer og krummelure.  Men Becchetti Bal har også en stor palette i en meget moderne og tidsløs formgivning.
Det glæder derfor C J Holm, at Bo Bedre, Danmarks førende boligmagasin i position og i oplag, i sit marts-nummer, der netop er kommet på gaden, anbefaler et dørgreb fra Becchetti Bal. Det er dørgrebet Ellis, der er udvalgt både på grund af materialet i gedigen massiv og poleret messing og på grund af sit minimalistiske udtryk, med enkle, rene, symmetriske og elegante linjer.